Деветият студиен албум на Foo Fighters – Concrete And Gold излезе. Той е продукт на Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Албумът е наличен в онлайн магазин, на CD и двоен винил.

И с това "нормалните" новини около Дейв Грол приключват...

„Желанието ми беше да направим най-значимия като саунд албум в историята на групата. Гигантски рок албум, но пречупен през призмата на Грег Кърстин - с неговото усещане за джаз, мелодия и аранжимент. Нещо като Motorhead версия на албума на The Beatles „Sgt. Pepper…" .." - казва в интервю Дейв Грол.

Сперд "Билборд" пилотният сингъл Run "започва нежно в бавно темпо и след това рязко преминава в тежък звук като буря" (BILLBOARD), включващ "мощен триумфиращ хор" (STEREOGUM).

Албумът Concrete and Gold съчетава изключително тежките рифове на Foo Fighters с хармоничната  сложност на продуцента на Адел, Пинк, Sia - Грег Кърстин, с когото групата работи за първи път.

Този необичаен и неочакван екип се създава след поредица от случайни събития и срещи, пише zrock.bg. Преди четири години, докато Дейв Грол шофира в колата, чува по радиото песента Again and Again в изпълнение на бандата на Кърстин – The Bird & The Bee.

Ето я и нея:

„Това парче направо ме отвя. Не бях чувал до момента нещо толкова софистицирано и хармонично. Песента след това ме беше обсебила месеци наред", споделя фронтменът на групата.

Само месеци по-късно Грол се среща случайно с „човека от The Bird & The Вee!” - Грег Кърстин. Двамата бързо стават приятели, след като откриват, че имат общи музикални вкусове.

Сега групата ознаменува тази история в анимирано клипче за създаването на Concrete and Gold:

Един ден Грол научава, че новата му любима банда е пред разпадане заради прекалените ангажименти на Кърстин като продуцент.

И докато Foo Fighters записват и издават албума Sonic Highways, с който чупят редица рекорди - включително и последвалото световно турне, влязло в Топ 5 на най-успешните и печеливши турнета на 2015-а година, „Грег се беше превърнал в един от най-успешните продуценти в света", спомня си Грол.

Но да се върнем на Дейв... Само преди дни светът вече изкуфя с неговата версия на Let There Be Rock на AC/DC:

Когато назрява моментът за създаването и записването на следващия албум на групата, Дейв Грол е повече от нетърпелив да отправи нови предизвикателства пред Foo Fighters.

„Реших, че може да опитаме Грег да бъде новият ни продуцент за предстоящия проект. До този момент той никога не беше продуцирал и работил по хеви рок албум, а ние никога не бяхме работили с поп продуцент" - допълва Грол.

Ето и още една от новия - прекрасната The Line:

За микса по албума и цялата студийна работа е избран Дарел Торп, работил с тавите на психарите Beck и Radiohead. Записите са направени в EastWest студио в Холивуд - място, което е раждало записите на Франк Синатра, "Ролинг Стоунс", "Бийч Бойс", AC/DC

Concrete and Gold. Съдържание:

1. T-Shirt

2. Run

3. Make It Right

4. The Sky Is A Neighborhood

5. La Dee Da

6. Dirty Water

7. Arrows

8. Happy Ever After (Zero Hour)

9. Sunday Rain

10. The Line

11. Concrete and Gold

Албумът „Concrete and Gold" е написан и изпълнен от Foo Fighters, продуциран от Грег Кърстин и Foo Fighters, и миксиран от Дарел Торп.

Foo Fighters са: Дейв Грол, Тейлър Хоукинс, Нейт Мендел, Крис Шифлет, Пат Смиър и Рами Джафи.