Русия съобщи днес, че е извършила учения за противовъздушна отбрана в Московска област, за да защити критичната си инфраструктура в случай на "въздушни атаки", предаде Франс прес, като отбеляза, че това става на фона на конфликта с Украйна, пише БТА.  

"В Московска област се състоя тренировка с личния състав на зенитно-ракетна бригада на Западния военен окръг (ЗВО) за отразяване на въздушни атаки срещу важни военни, промишлени и административни обекти", се казва в изявление на пресслужбата на ЗВО, публикувано на уебсайта на министерството на отбраната и цитирано от ТАСС.

Според министерството руските войници са отработили използването на зенитни ракети С-300.

В учението участваха "над 150 военнослужещи и повече от 30 единици оръжие, военна и специална техника", уточнява ведомството.

Отбранителното министерство не посочва обаче кога се е състояло учението.

Запитан дали Русия се опасява, че Москва може да стане мишена, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков вчера отказа да отговори, като прехвърли въпроса към министерството на отбраната.

През последните месеци Русия стана обект на няколко нападения, за които обвинява Украйна - от саботажи до удари с безпилотни самолети и артилерийски обстрел на погранични райони, припомня АФП.