Жена от Видин е починала докато чака линейка, а според близките ѝ спешният екип е пристигнал след 35 минути, но вече е било късно.

Нова тв разказа тази сутрин историята - жената излизала от работа, станало ѝ лошо и паднала на земята. Колегите ѝ веднага се обадили на телефон 112, но тя така и не дочакала помощта и починала пред очите им.

Според внучката Диана Маринова веднага след като на баба ѝ ѝ прилошало, нейни колежки ѝ се обадили, за да дойде на място. Пристигнала за 5 минути, когато Димитринка все още била жива.

„Втори път, докато аз пристигна, те са се обадили на 112. На 16-атата минута аз звънях трети път на 112. Казаха ми, че преди 10 минути е трябвало да има линейка при нас, а аз им обясних, че линейка при нас няма. Линейката дойде в 17:35”, твърди Диана Маринова.

Когато лекарите дошли, само констатирали смъртта на баба ѝ.

Колежки на 69-годишната Димитринка, която работела като шивачка, потвърждават, че общо четири пъти са звънели на спешния телефон. Внучката на починалата жена е категорична, че ще търси правата си по съдебен път. Твърди, че пристигналите на място полицаи също могат да свидетелстват, че линейката се е забавила с 35 минути.

От Спешния център във Видин заявяват пред медията, че в същата нощ са имали технически проблем – наложило се да рестартират компютъра, на който получават сигнали. Признават, че е имало закъснение, но отричат то да е било 35 минути.

Болницата във Видин беше една от най-тежко пострадалите при COVID-пандемията, тъй като при хроничен недостиг на кадри в Северозапада, тя направо рухна кадрово и пациентите бяха пренасочвани към близкия Лом.

Преди време пък Клуб Z разказа за потресаващ случай, при който млада жена почина пред гишето на рецепцията на болницата във Враца. Тя агонизира пред мъжа и малкото си дете, докато служителката бавно и методично попълваше документацията й, без да извика помощ.