Няколко медии твърдят, че попиконата Мадона е обвинена в трафик на хора и сексуална експлоатация на деца. Обвиненията са повдигнати от благотворителна организация, наречена Етиопска световна федерация. Уебсайтът на компанията гласи, че ESF е „организация на гражданска служба, която прокарва политики и се застъпва за промени в законите за помощ на чернокожите“.

Мадона е осиновила четири малки деца от Малави, държава, разположена в югоизточната част на Африка. През 2006 г. певицата, актриса и писателка основа и благотворителна организация, наречена Raising Malawi - организация с нестопанска цел, която се стреми да подкрепя сираци и деца в риск чрез здравни и образователни програми.

Федерацията обаче твърди, че Мадона е използвала своя осиновен син от Малави Дейвид Банда "за сексуална експлоатация и социални експерименти". Публикувани са снимки на Дейвид, облечен в женско облекло, с грим и бижута. ESF също така твърди, че Мадона е направила неверни изявления, че бащата на Дейвид е отсъствал, когато е подала молба за осиновяване.

Организацията на Мадона, както и самата Мадона, все още не са коментирали твърденията, съобщава Нова тв.