Директорът на националните отбори Георги Иванов-Гонзо направи интересно изказване какви играчи трябва да се подвизават в А отбора по време на среща за детско-юношеския футбол в Монтана, предаде БНР.

"В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата, няма да играе, обяви Гонзо. - Достойнство за всички българи е да играят, ако не могат, това си бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват нашите. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика.”

Пред представители на детско-юношеските школи от областите Монтана, Видин и Враца техническият директор на БФС представи целите и насоките на централата за подпомагане на работата с подрастващите.

“Идеята е да помогнем да се направи концепция, ако някой има нужда да развие школата си. Да покажем принципите и правилата - при 9, 10, 11 до 15 години как се тренира. Не да показваме тренировки, а принципи. Да представим онлайн академията, в която има около 2000 тренировки", поясни Иванов.

Подмладяването на мъжкия национален отбор вече е факт, а целите пред селекционера Младен Кръстаич са високи и такива трябва да бъдат, рече Иванов.

"Целта на националния отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите. Не, не. Не съм видял спортист да отиде на Олимпиада и само да си тичка и да си бяга.

Всеки, който отиде на Олимпиада, дори да знае, че няма шансове, той ще се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит за нас, ще пробваме следващата година в квалификациите за Световно първенство. България е крайно време да се класира за голям форум", каза Георги Иванов.