Феновете на ЦСКА от "Трибуна Сектор Г" призоваха ръководството на клуба да отмени планираната за 29 януари контрола срещу "Македония Гьорче Петров" на лагера в Турция заради последните събития в РСМ.

На 19 януари секретарят на българския клуб "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков стана жертва на побой и пострада тежко, нападнат от трима македонци. Това е причината за протестния ход.

"Ще използваме нашата трибуна, за да призовем ръководните фактори в любимия ни клуб да отменят предстоящата контрола на 29.01 с ФК Гьорче Петров. Вето на антибългарщината! Силно вярваме, че националният интерес и достойнството ни нямат алтернатива. България над всичко!", написаха от "Трибуна Сектор Г" в профила си във Фейсбук.

"Пирин" (Благоевград) вчера отмени планираната за днес проверка срещу ФК "Скопие" след искане от страна на феновете на "зелените" със същия мотив.

Отново по политически причини, но свързани с войната в Украйна, "Левски" отказа мачове с руски отбори в Дубай. "Сините" го направиха най-вече заради брожения сред запалянковците си, а руснаците настояват за неустойки.