Малорусите скоро няма да имат море. Ще пеят Yellow Submarine на Днепър.

Това обяви бившият руски президент Дмитрий Медведев в "Телеграм". Сегашният зам.-председател на руския Съвет за сигурност започна поредното си есе с любим свой мотив - хранителното разстройство.

"Казват, че апетитът идва с яденето. За тези, които страдат от хранително разстройство под формата на булимия или компулсивно преяждане, чувството на глад е безкрайно. Постоянно искате да ядете!", обяви той и добави. "Така безполезните шефове на Малорусия през цялото време искат още и още. Още танкове, коли, оръдия. И сега някой мръсник казал, че им трябват самолети и...подводници".

За Медведев призивите да се изпратят самолети били "някак разбираеми".

"Макар и да е вярно, че практически не са останали нормални писти и украинското небе е затворено от нас", излъга бившият президент и продължи невъзмутимо. "Но подводници - това е наистина много силно. Особено като се има предвид, че скоро режимът в Киев изобщо няма да има море. След това ще трябва да седнат в лодка точно по средата на Днепър, за да изучават с музикалните си куратори безсмъртната We all live in a Yellow Submarine ("Ние всички живеем в жълта подводница" - песен на "Бийтълс"). Въпреки че подводницата очевидно ще бъде жълто-синя".