Президентът Байдън обмисля пътуване до Европа следващия месец, което да съвпадне с годишнината от нахлуването на Русия в Украйна, твърдят трима служители на администрацията и друг източник, запознат с дискусиите, предава Ен Би Си Нюз. Разглеждат се множество местоположения, включително Полша, твърдят двама представители на кабинета на Байдън.

Президентът разглеждал начини, с които да привлече вниманието върху устойчивостта на Украйна срещу бруталната военна кампания на Русия и да потвърди отново солидарността на САЩ с украинския народ в момент, в който конфликтът навлиза в нова фаза.

Служители на администрацията също са обсъдили обявяването на нов голям пакет от военна помощ за Украйна, който да съвпадне с годишнината от нахлуването на Русия, твърдят трима източници.

Не са взети окончателни решения за пътуването на президента. Служител на администрацията обясни, че "планирането за годишнината е в ход и, разбира се, ние проучваме различни варианти, които САЩ могат да изберат, за да подкрепят Украйна, но все още нищо не е определено или решено".