Лионел Меси съжалява, че Диего Марадона не му е му връчил световната купа в Катар и заедно не са изживели постигането на най-големия връх в кариерата на №10.  Това става ясно от интервю на Меси пред пред журналиста Анди Куснецоф, цитирано от БТА.

Триумфът на "албиселесте" в края на миналата година бе първи на Мондиал след смъртта на Диего Марадона през 2020 г. Самият Дон Диего водеща роля - подобно на тази на Меси сега, през 1986 г., когато страната за втори път стана световен първенец.

"Щеше ми се Диего да ми бе връчил купата или поне да види всичко това, да види Аржентина отново световен шампион. Знам как обичаше националния отбор на нашата страна и титла е всичко, което той искаше, каза Меси. - Мисля, че от небето - както много хора, които ме обичат, ми даде сила".

Лионел Меси трябваше да чака до своето пето Световно първенство, за да стане шампион, но самият той смята това за най-подходящ момент.

"Дори аз да трябваше да избирам момента, щеше да е този. Това е краят на кариерата ми, затварям един цял цикъл от живота си. Постигнах всичко с националния отбор, както винаги съм мечтал. Постигнах всичко в кариерата си. Беше перфектният начин да кажа край. И стана уникално!

Когато започнах с футбола, никога не съм си представял, че всичко това ще се случи. И достигането ми на този момент беше най-доброто, което мога да си пожелая. Нямам право да се оплаквам и не мога да искам повече. Спечелихме Копа Америка, сега и Световното първенство. Не остана друго", допълва аржентинският гений.

Лионел Меси имаше запомнящи се моменти в Катар, но и някои, с които не се гордее. Например прекалено бурната радост на четвъртфинала пред селекционера на Нидерландия Луис ван Гал, която по-късно сам нарече "неуважителна". Както и интервю след края на мача, когато нарече Вут Вегхорст "глупак", нареждайки му "да си ходи". 

Меси допълва, че не се гордее с тези прояви:

"Знам какво казах на Ван Гаал, но емоцията от радостта ми дойде внезапно. Беше просто под влияние на момента. Не харесвам това, което направих. Не ми харесва и какво стана после. Но това са моменти на голяма нервност и всичко се случва много бързо. Затова понякога реагирам така."