Величието Том Брейди (45 г.), най-успелият играч в историята на американския футбол в НФЛ, обяви край на кариерата си, този път "завинаги". Почти по същото време на м.г. куотърбекът, спечелил рекордните седем пъти Супербоул, оповести оттегляне.

Четири седмици по-късно Брейди промени решението си и се върна на терена с тима "Тампа Бей Бъканиърс", с който грабна последната си титла през 2021 г. В изминалия сезон подобри още рекорди (единствен е с преодолени с пасове над 100 хиляди ярда, обрати в края и т.н.), но изпрати най-слабия си шампионат, завършил с отпадане от "Далас Каубойс" в първия плейофен кръг.

В кратко видеообръщение, заснето край дома му във Флорида, Брейди казва, че през миналата година е изпитал силни емоции с промяната на първоначалното си намерение, този път обаче няма връщане назад, тъй като човек само веднъж има право на такъв завой.

Той благодари на всички - семейството, приятелите, съотборниците, съперниците, не би променил нищо в 23-годишната си кариера, в която разби представите за постоянство. 

През есента Брейди се разведе със супермодела Жизел Бюндхен. Говореше се, че основна причина за това е именно завръщането му в играта в средата на март. Това обаче бе опровергано от източници, близки до двамата - проблемите им били от друго естество.

Том Брейди приключва с американския футбол като №1 по реализирани пасове (7753), общо пасове (12 050), ярдове (89 214), тъчдауни (649) и т.н. и т.н. Брейди е абсолютен рекордьор по участия (20 сезона, 48 мача), победи (35) и още един куп показатели в плейофите на НФЛ.