Всички обвинения към футболиста на "Манчестър Юнайтед" Мейсън Гринууд са свалени, съобщи полицията в Манчестър, без да пояснява как точно се е стигнало до тази развръзка. 

21-годишният нападател, стигнал и до националния отбор на Англия преди ареста си преди малко повече от година, бе обвинен от бившата си приятелка в опит за изнасилване, "контролиращо и принуждаващо агресивно поведение", както и в нападение.

И трите обвинения са свалени, въпреки че имаше насрочена дата за делото - 27 ноември тази година.

Разследването срещу Гринууд започна в края на януари 2022 г., след като млада жена бе подала оплаквания за домашно насилие за инциденти, случили се през октомври, ноември и декември 2020 г. Записи от такива изтекоха в интернет.

Гринууд е част от академията на "Манчестър Юнайтед" от шестгодишен. Той дебютира за първия състав през 2018 г. Последният му двубой за тима пък бе на 22 януари м.г. срещу "Уест Хем". Постави рекорди или се доближи до такива за отбелязани голове на младежка възраст.

Любопитно е какво ще се случи с кариерата му сега. Той бе освободен от тима на "Манчестър Юнайтед" веднага, след като гръмна скандалът. Клубът обаче пводължи да му плаща заплатата.