Хари Кейн имаше паметна вечер с "Тотнъм" - като неговият гол за 1:0 донесе победа над "Манчестър Сити" с 1:0 в последния мач от 21-ия кръг във Висшата лига.

Така той стана голмайстор №1 в историята на "Тотнъм" - 267 гола, с което изпревари легендата Джими Грийвс, чийто постижение бе записано през 1970 г. Точният изстрел е и под номер 200 за тарана във Висшата лига.

Само двама футболисти бяха преминали тази граница - Алън Шиърър и Уейн Руни. Кейн има 416 мача за "шпорите" във всички турнири, докато Грийвс бе направил рекорда си в 379 срещи.

Кейн се разписа в 15-ата минута на мача с "гражданите", след като Пиер-Емил Хойберг открадна топката от Рико Люис от "Сити" и подаде на капитана си, който бе безкомпромисен при удара си. 

Рияд Марез, който беше герой наскоро при обрата на "Сити" срещу "Тотнъм" у дома, този път видя как ударът му се отклонява от гредата. Хулиан Алварес също направи голям пропуск за гостите. 

В самия край на мача Кристиан Ромеро получи втори жълт и червен картон и бе изгонен, но "Тотнъм" успя да задържи аванса си.

С успеха "Тотнъм" запази шансовете си за Топ 4, като се доближи само на точка от четвъртия "Нюкасъл" и на 3 от "Манчестър Юнайтед". Лондончани попречиха на "Манчестър Сити" да намалят преднината на "Арсенал" на върха, като тя остава 5 точки и след този кръг. "Топчиите" са и с мач по-малко, в този кръг те също допуснаха поражение - от "Евертън".