Фирмата "Футбол Про Медия" ще налее 30 милиона лева в българското първенство в периода 2016-2020 г. За толкова са купени телевизионните права на "А" група. "Футбол Про Медия" е собственост на боса на "Лудогорец" Кирил Домусчиев.

Което прави сделката абсолютно парадоксална. Най-малкото, когато става въпрос за неговия си клуб, бизнесменът ще вади от единия джоб и ще прибира в другия. Да не говорим за конфликта на интереси. Все пак това е спасителна сламка за останалите отбори, тъй като никой друг не иска да налива пари в сивия роден шампионат.

Офертата на Домусчиев и "Футбол Про Медия" е приета от колегите му на среща в БФС днес. Присъствали са Тодор Батков, който доскоро бе съдружник на силния човек на "Лудогорец" във въпросната фирма, Александър Томов, Николай Гигов... Представители са имали всички големи клубове. Домакин на срещата е бил Борислав Михайлов.

"Футбол Про Медия" и в момента държи тв правата. През 2016-а и 2017 г. отборите ще си разделят по 5,5 милиона лева. За 2018-а - 6 млн. лв., а за последните две години от новия конкракт сумата скача на 6,5 млн. лева.