Халфът на турския "Хатайспор" и бивш национал на Гана Кристиан Атсу е открит жив под развалините на сграда в Хатай, съобщават световните агенции и футболната федерация на африканката страна.

Футболистът, който бе в неизвестност при заметресенията, е откаран в болница заради контузия на десния крак и затруднено дишане.

Атсу е носил екипите на "Челси", "Борнемут", "Евертън" и "Нюкасъл".

Спасителни екипи издирваха него и спортния директор на "Хатайспор" Танер Савут с часове. От развалините бяха спасени помощник-треньорът Марут Бел и семейството му.

31-годишният ганаец отбеляза победен гол в добавеното време за тима в неделния мач от Суперлигата срещу "Касъмпаша". Той премина в турския отбор миналото лято.

Помощник-треньорът на "Сивасспор" загуби 15 свои роднини

Помощник-треньорът на "Сивасспор" Айхан Тенбелоглу загуби 15 свои роднини, съобщи старши треньорът Ръза Чалъмбай пред вестник "Джумхюриет", цитиран от агенция ТАСС и БТА. В елитния турски отбор под наем играе бившият голмайстор на ЦСКА-София Жорди Кайседо.

Те са живели в град Хатай, който пострада най-много от бедствието, като клубът изказа съболезнованията си към Тенбелоглу и близките му.

Олимпийският шампион по свободна борба Таха Акгюл съобщи, че сградата, в която са били настанени 30-40 юноши от клуба по борба Кахраманмараш е била разрушена. Под развалините се намират също 14 волейболисти на отбора на "Хатай" и трима волейболисти на "Беледиеспор".