Старши треньорът на турския клуб “Искендерунспор” Ибрахим Халил Йолмез е починал вследствие на наранявания, получени при земетресенията в страната, съобщи клубът.

Дълбоко сме натъжени от загубата на нашия треньор Ибрахим Халил Йолмез, който беше изваден от развалините и откаран в интензивното отделение след земетресението. Изказваме нашите съболезнования на семейството и близките му", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

“Искендерунспор” играе в трета лига на турското футболно първенство.

До снощи броят на загиналите в опустошителните земетресения в Южна Турция бе 9057, а ранените са 52 979.

Стана ясно, че ганайският футболист на елитния “Хатайспор” Кристиан Атсу още не е намерен, противно на обявеното във вторник, че е изваден от останките с наранявания и се възстановява в болница.

Търси се и спортният директор Танер Савут.

"На клуба беше казано, че той е откаран в болница “Дьортиол”. Когато разбрахме, ние отидохме, но той не беше там. За съжаление, приемаме, че Танер и Кристиан Атсу не са открити в момента", каза лекарят на “Хатайспорт” Гюрбей Кахведжъ пред вестник "Хюриет".

Треньорът Волкан Демирел изрази разочарование от първоначалните съобщения, които бяха посрещнати с удовлетворение от бивши клубове на звездата - например “Нюкасъл”, и от Футболната асоциация на Гана.

"Моля, не пишете, че е бил спасен, без да сте сигурни. Хората имат семейства. Надеждите, скръбта, болките се увеличават", каза Демирел пред "Хюриет".

Описвайки преживяното през последните дни, треньорът добави:

"Минахме през много трудни неща. Измъкнахме хора, които повярваха в мен, и за щастие всички оцеляха. Хората работят ден и нощ, надявам се и двамата да бъдат спасени. Футболистите от отбора са при семействата си. Когато има информация, споделям всичко".