Съдът остави в ареста бившия полицай за убийството на психолога Иван Владимиров, предаде "Нова телевизия".

Софийският градски съд определи мярка "Задържане под стража" на Румен Тонев, обвинен в убийството на психолога Иван Владимиров.

Доказателствата, събрани до момента сочат, че Румен Тонев може да е извършил престъплението, в което е обвинен, има реална опасност да извърши престъпление или да се укрие. В материалите по делото има показания на свидетел, който твърди, че на 8 февруари е чул шум и на стълбите и срещнал Румен Тонев, който му казал: "Иван искаше да ме убие".

Данните за предишни конфликтни отношения със съседите сочат, че има риск от нови такива, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение, мотивира се съдът. Освен това преместването на тялото показва, че е направен опит да се прикрият следите от престъплението, а не да се помогне на пострадалия. По делото има и показания на свидетелка, която твърди, че преди време Тонев два пъти е вадил оръжие срещу телефонен техник и срещу съсед.

Независимо, че обвиняемият е реабилитиран за незаконно държане на боеприпаси, фактът, че е бил осъждан за подобно престъпление, води до извода, че не винаги е спазвал законовите изисквания.

В присъствието на служебен защитник Тонев е ползвал правото да не дава обяснение.

Определението на СГС не е окончателно и подлежи на жалба в 3-дневен срок от днес.

Психологът Иван Владимиров - Нав беше убит след съседски скандал в София в сряда. Той почина на място, след като беше застрелян в главата със законно притежаван пистолет.