„Андерлехт“ – съперникът на „Лудогорец“ в евротурнирите, спечели с 3:1 домакинския си мач в Брюксел срещу средняка „Синт Тройден“.

Това бе последният двубой преди директния сблъсък в Разград на 16 февруари. Българският шампион и изпадналият в криза белгийски гранд излизат в първи мач от плейофите за Лигата на конференциите.

„Андерлехт“ очевидно се изправя, след като печели втори поред двубой. Головете паднаха в последните 25 минути. „Виолетовите“ поведоха с 3:0 с попадения на Бенито Раман (66-а мин.), Ислам Слимани (81-а) и Андерс Дрейер (83-а). А гостите намалиха  две минути преди края.

Така „Андерлехт“ е на 10-о място    и се стабилизира в средата на таблицата. Допреди по-малко от два месеца славният някога тим бе само на 5 точки от зоната на изпадащите.

Добрата новина е завръщането на контузения Ислам Слимани, обяви старши треньорът Бриан Ример. 35-годишният алжирски ветеран, който дойде в тима през януари, се контузи още в първия си мач. Днес обаче той влезе като резерва и дори вкара гол. Така вече наставникът има цели трима чисти нападатели на разположение – Слимани, Марио Стройкенс и Бенито Раман.

Седмица след мача в Разград „Андерлехт“ приема „Лудогорец“ на празен стадион. На тима е наложено наказание за един двубой без публика в евротурнирите.