“Байерн” (Мюнхен) и “Милан” записаха победи с по 1:0 в първите осминафинали на Шампионската лига, мачовете от която се подновиха снощи.

Баварците взеха аванс срещу ПСЖ в Париж и ще приемат съперника идния месец по-спокойни, докато “Милан” се наложи над “Тотнъм” у дома. И двата мача започнаха с минута мълчание в памет на загиналите при земетресенията в Турция и Сирия.

Кингсли Коман се разписа срещу бившия си клуб “Пари Сен Жермен” за пореден път, като това стана малко след почивката.

Роденият в Париж нападател, който започна кариерата си на "Парк де Пренс”, вкара победния гол и на финала в ШЛ през 2020 г. между двата отбора.

Гол на влезлия от скамейката Килиан Мбапе беше отменен заради засада в 82-ата минута, а Бенжамен Павар беше изгонен в добавеното време за втори жълт картон. Малко преди края голям пропуск направи Лео Меси.

Мачът не предложи спектакъла, който се очакваше от двата съперника, но все пак “Байерн” бе с една идея по-добър. Създаде повече голови възможности, беше по-агресивен, а Ерик Максим Чупо-Мотинг удари греда.

Влизането на Мбапе промени ПСЖ и тимът бе близо поне до равенството.

На "Сан Сиро" местният отбор спечели срещу “Тотнъм” с 1:0, след като Брахим Диас отбеляза още в седмата минута.

Хари Кейн пропусна за гостите, които хвърлиха много сили, за да стигнат до равенството, но не успяха.

Отборът на Стефано Пиоли също имаше шансове за още попадения, след като сложи край на серия от пет мача без победа в Серия А след успех с 1:0 над “Торино” миналия петък.

Реваншите са на 8 март.

Тази вечер “Борусия” (Дортмунд) е домакин на “Челси”, а “Брюж” се изправя срещу “Бенфика”. Останалите първи срещи от осминафиналите, включително на шампиона “Реал” (Мадрид) срещу “Ливърпул” - може би най-интересната двойка и повторение на финала от м.г., ще се играят през следващата седмица.