Тече процес на разширяване коалицията на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", обяви съпредседателят на партийното обединение Атанас Атанасов.

"Трябва да има среща с "Ние идваме днес", с няколко политически сили и НПО-та са проведени срещи", отбеляза той в ефира на Нова ТВ.

Лидерът на ДСБ отказа да коментира дали новата коалиция ще подобри резултатите на двете партии поотделно. И отбеляза, че агенцията - "Тренд", представила данни за това какъв ще им е резултатът, е направила това преди те да обявят общото си явяване. Въпреки, че от агенцията са подчертали този факт.

"Не е ли манипулация това? И въпросната агенция, и тези които финансират тази агенция, е ясно, че са свързани с ГЕРБ", отсече той.

Според Атанасов има напълно публични доказателства за нарушаване на Конституцията от страна на Румен Радев, заради които е нужен импийчмънт.

"Президентът е стожерът на мира - ама на руския мир (явно игра с понятието за "Руский мир", в смисъла на "свят", б.р.). Не сме партии на войната - ние сме за прекратяване на войната, но не може това да стане при условията на агресора.

Господин президентът се държи като монарх", заяви той.

Попитан дали все пак смята, че ще надминат предишния си отделен резултат с общото явяване на вота, лидерът на ДСБ отбеляза:

"Искате от днеска да си сложа примката на врата и да кажа - като еди-какво си, дърпаме въжето? Моля ви се."

Той отбеляза, че още нищо не е решено за листите и че сам не знае къде в страната ще води такава. Не е и подписал "листа с името на Божанков" - бившия депутат от БСП, за когото стана ясно, че ще води листа, но спомена, че "то може да е договорено...".

Според Атанасов обаче няма да има търкания с ПП заради листите - и двете формации ще окуражават преференциалния вот.