Григор Димитров отпадна на полуфинал на турнира от ATP 500 в Ротердам след тежка загуба от Даниил Медведев - 1:6, 2:6. Това е надпреварата, в която първата ни ракета за последно спори за титла в турнир на ATP - през 2018 г., като тогава отстъпи пред Роджър Федерер.

Първата ни ракета падна от Медведев на същата фаза и във Виена миналата есен, отново с 0:2. И тогава в зала на твърд корт.

В първия сет нищо в играта на Димитров не се получаваше, обратно - бившият №1 в света бе като стена, връщаше почти всички топки, покриваше корта перфетно и целеше линиите. Така Гришо взе само един гейм - в началото на сета.

Вторият отново започна лошо за най-добрия ни тенисист, Медведев поведе с 2:0 с пробив. Тук българинът показа желание за битка, върна брейка и изравни.

Ключов се оказа петият гейм, в който руснакът допусна грешки и се оказа догонващ с 0:40. Факт е, че Медведев два пъти се измъкна със сервис, но в една ситуация Димитров му направи подарък. А и малко след това, когато бе пред нова точка за пробив. 

В крайна сметка първата руска ракета се измъкна, направи брейк за 4:2 в следващия гейм и до края отново бе безгрешен. 

На финала Медведев ще спори с Яник Синер (Италия) или Талон Грийспоор (Нидерландия).