"Ролинг Стоунс" работят по нов албум с участието на Пол Макартни и Ринго Стар. Истинската музикална бомба хвърля „Варайъти“, позовавайки се на свои източници, цитирана у нас от "Площад Славейков".

Маккартни вече е записал частта си за неназования проект на групата, а сред очакваните гостуващи музиканти в албума е и другият жив "бийтълс" Ринго Стар.

Макар и в добри отношения, навремето „Стоунс“ и „Бийтълс“ бяха основни съперници за полудялата по рока публика по цял свят, а днес последните мохикани от тези две легендарни групи ще създадат заедно една суперпродукция.

През годините членовете на двете формации често се засичат по звукозаписните студия, но рядко работят заедно, предпочитат да поддържат здравословна конкуренция.

Изданието напомня, че през 2021 г. Макартни отново хвърли камъни в градината на „Стоунс“, заявявайки, че са „група, изпълняваща блус кавъри“.

"Мисля, че нашата мрежа (на „Бийтълс“) бе хвърлена в по-дълбоки води“, допълни сър Пол.

Само няколко седмици по-късно гигантската уста на Мик Джагър не пропусна да жегне басиста и певец обратно и забелязвайки го в публиката на техен концерт в Лос Анджелис, го покани „да се присъедини към нас за един блус кавър“.

Звукозаписните сесии за новия албум са протекли в Лос Анджелис през миналите седмици и проектът в момента е в миксинг. Няма яснота кои парчета ще бъдат одобрени за финалния продукт и дали Стар и Маккартни работят заедно по едно парче, или няколко, отбелязва „Варайъти“.