"Лудогорец" отпадна на 1/16-финал в Лигата на конференциите след загуба от белгийския "Андерлехт" в Брюксел с 1:2 (1:0 в първия мач) и 0:3 при дузпите. 

При 11-метровите удари "орлите" пропуснаха и трите си изпълнения - анемичните и предсказуеми удари на Авиля-Пипа, Доминик Янков и Педро Нереси бяха спасени с лекота от вратаря Барт Вербрюген.

Докато израелецът Лиор Рафаелов, капитанът Ян Вертонген и Яри Версхерен реализираха без проблеми. 

"Андерлехт" изравни общия резултат в 32-ата минута с автогол на Франко Русо. В 68-ата Версхерен удвои, но в 71-ата Игор Тиаго намали, така спорът стигна до продължения и дузпи.

Домакините удариха греда, изтърваха положения, а в 97-ата останаха и с човек повече заради втори жълт и червен картон на Якуб Пиотровски. Въпреки това във второто продължение "Лудогорец" игра добре с десетима на терена.

Отпадането от "Андерлехт" е разочарование, защото белгийският гранд е сянка на величието си от предишни десетилетия. В момента той е девети в първенството на страната си, страда от всевъзможни проблеми, включително финансови.

Като цяло "Лудогорец" разочарова и днес, така, както и в България. Отстъпи пред преодолим съперник. Крахът в сърцето на Европа подсилва спекулациите, че старши треньорът Анте Шимунджа ще бъде освободен. Във вторник тимът гостува на "Левски".

След като "Андерлехт" откри резултата, 32-ата бе близо до 2:0, като вратарят Серджио Пад парира удар на Марио Струйкенс. Бе по-добрият отбор преди почивката.

В първите минути след почивката не се случи нищо интересно, но в средата на второто полувреме настроенията рязко се смениха. Първо вкараха домакините и се видяха още тогава в следващия кръг, ала "Лудогорец" бързо изравни при хубава атака и отличен пас на Кирил Десподов, макар че "Андерлехт" допусна груба грешка, а такава имаше и за 2:0.

В последните минути "Лудогорец" извади късмет в две ситуации, като в първата се намеси Пад, а във втората той видя как топката кацна на напречната му греда след шут отдалеч.

В първото продължение ролите се размениха. Първо пропусна Матиас Тисера, а след това и Кирил Десподов. Това бе моментът, в който "Лудогорец" можеше да реши всичко. Дойде червеният картон - напълно заслужен и глупаво заработен, но въпреки натиска на "Андерлехт" българският тим се държеше добре.

Интересни ситуации имаше и пред двете врати. След това дойдоха дузпите, а решението на Шимунджа да извади специалист в изпълнетието им като Десподов повдига доста въпроси.