"Манчестър Юнайтед" постигна най-големия си успех въобще от години насам, като елиминира "Барселона" в плейоф на Лига Европа - 2:1 на "Олд Трафорд" (2:2 в първия мач).

"Червените дяволи" са на осминафинал и по-късно днес ще научат новия си съперник. Още по-впечатляващо е, че във втори пореден двубой те осъществиха обрат срещу лидера в Ла Лига, снощи с цената на продължаване напред.

Домакините започнаха добре, Бруно Фернандеш пропусна отблизо, но Барса овладя битката и в 18-ата минута стигна до дузпа, глупаво направена от португалския капитан на английския тим. Давид де Хеа реагира добре, но недостатъчно и Роберт Левандовски откри.

Развоят смути "Юнайтед", обратно - "Барселона" бе в свои води. Грешка на Де Хеа в духа на вратарските от предната вечер в Ливърпул едва не доведе до 2:0.

След почивката Ерик тен Хаг направи промени, които в крайна сметка му решиха мача, а отборът му заигра по-динамично в атака. А още в 47-ата Фред изравни и вдъхна увереност в редиците на свой тим.

Победният гол заби влезлият от скамейката Антони в 73-тата - 2:1. "Барселона" стигна до брилянтна възможност да вкара мача с продължения в добавеното време, когато Рафаел Варан бе на правилното място и изби топката пред голлинията след удар на Левандовски.

В неделя "Манчестър Юнайтед" играе на финал за Купата на Лигата в родината си срещу "Нюкасъл".

До рядко виждана сцена се стигна в мача "ПСВ Айндховен" - "Севиля" (2:0). Домакините снощи загубиха първия мач с 0:3 и тръгнаха на обрат в заключителните минути. В края на срещата фен на нидерландския тим нахлу на терена и атакува вратаря на испанския отбор Марко Дмитрович. Удари го с юмрук, но стражът реагира и свали запалянкото на терена, преди стюардите да се намесят и го изведат.

В следващия кръг продължават още "Ювентус", "Спортинг" (Лисабон), "Байер" (Леверкузен), "Унион" (Берлин), "Шахтьор" (Донецк) и "Рома".