“Сампдория” получи зловещо предупреждение днес, след като отсечена свинска глава беше доставена в централата на клуба, съобщи Ройтерс.

Подаръкът в стил "Кръстникът" беше намерен в кутия заедно с послание, адресирано до бившия президент на клуба Масимо Фереро и настоящия вицепрезидент Антонио Ромей, което гласеше "следващите глави ще бъдат вашите", каза говорител на клуба.

На място е извикана полиция, добави той. В изявление "Сампдория" изрази "дълбоко възмущение от поредния сериозен акт на сплашване".

Миналия месец беше пратен халосен куршум, придружен от заплахи срещу Фереро и Едоардо Гароне, предишен собственик на клуба.

Фереро, който все още контролира "Сампдория" чрез семеен холдинг, подаде оставка от поста си, след като беше арестуван през 2021 г. по финансови обвинения, несвързани с футбола.

71-годишният бизнесмен разгневи феновете, които твърдят, че той води "Самп" към финансов колапс и отказва да продаде клуба на нови собственици, способни да го спасят от финансова и спортна катастрофа.

Базираният в Генуа отбор в момента е предпоследен в таблицата с 11 точки след 23 мача.

Други италиански отбори са получавали подобни заплахи в миналото. Например спортният директор на "Палермо" - отрязана козя глава през 2006 г., докато през 1999 г. президентът на "Реджина" се сдоби с глава на бик.