“Манчестър Юнайтед” спечели Купата на Лигата (“Карабао”) в Англия с 2:0 срещу “Нюкасъл” на финала пред 87 хиляди зрители “Уембли”.

Това е първи трофей за клуба от 2017 г. насам. И първи за новия треньор Ерик тен Хаг, който умно, практично и с добър тактически план изпълни една от големите цели този сезон.

“Манчестър Юнайтед” затвори най-успешната си седмица от години насам. Преди дни отстрани показно “Барселона” в Лига Европа.

“Червените дяволи” нанесоха двоен удар към края на първото полувреме. Първо Каземиро откри в 33-тата минута с глава след центриране от свободен удар на Люк Шоу. В 39-ата Маркъс Рашфорд показа обичайния си жест, след като удвои с помощта на рикошет.

“Нюкасъл” по-често имаше инициативата до тези минути, като стигна и до голова ситуация. Манчестърци повече дебнеха и разчитаха на контри. Те просто изчакаха  своите моменти срещу напористия, но и по-наивен противник.

След почивката “свраките” натиснаха и постепенно натикаха опонента си в неговата половина. Стигна се до разбърквания пред Давид де Хеа, чистене на топката пред голлинията, но гол не падна. А Тен Хаг направи смени, с които успокои събитията на терена и стабилизира своя тим, показал устойчивост в отбрана.

Можеше да падне и трети гол - Рашфорд и Бруно Фернандеш се разминаха с класика, а Де Хеа не пусна попадение в своята врата.

В крайна сметка “Манчестър Юнайтед” ликува, а чест прави на феновете на “Нюкасъл”, които в последните минути направиха впечатляваща хореография със знамена, дори знаейки, че губят.