Китайският гигант  Xiaomi представи нови очила за добавена реалност - Wireless AR Glass Discovery Edition, с изключително детайлни екрани и последно поколение процесор - Snapdragon XR2 Gen 1.

Изработени от магнезиево-титаниева сплав и въглеродни влакна, те тежат само 126 грама - което все пак е около 3 пъти повече от средните очила. Въпреки това според компанията са много по-удобни от всяко друго подобно устройство на пазара.

Двата MicroOLED екрана са разположени в чифт призми, така че да се запази яркостта им - до 1200 нита. А гъстотата на пикселите ги прави невидими за човека.

Освен да добавят реалност върху света, очилата могат да потъмняват и да работят като шлем за виртуална реалност.

Но истинският им пробив - ако работи добре - биха били новите жестове за управление на обекти в добавения свят, който очилата наслагват върху нашия. С помощта на две камери очилата следят успешно ръцете и разпознават множество команди, твърдят от китайската компания. Те ще позволяват и да комуникирате с други смарт устройства в къщата, макар че по всяка вероятност подобен контрол ще е възможен основно с джаджите на Xiaomi. Те все пак имат сериозен каталог за дома.

Другата ключова характеристика е, че очилата ще могат да работят и без смартфон или компютър - но и ще могат да се свързват с тях по безжична връзка. Засега обаче това е концептуален продукт и не е ясно кога ще го видим на пазара, и на каква цена.