Metallica пусна най-новия си сингъл If Darkness Had A Son - трети от предстоящия дванадесети студиен албум „72 Seasons“, който ще излезе на 14 април чрез собствения Blackened Recordings на групата, информира Z Rock.

Продуциран от Грег Фиделман, заедно с Джеймс Хетфилд и Ларс Улрих, албумът съдържа 12 песни с общо времетраене 77 минути. "72 Seasons" е първата творба с нова музика на Metallica след "Hardwired...To Self-Destruct" от 2016 г.

Щатската банда ще направи глобална кино предпремиера на албума на 13 април. Тя ще се излъчва в салони в целия свят и ще включва “изненади”, както посочва мениджмънтът на калифорнийците.

Продажбата на билетите започна днес, 2 март. За съжаление все още няма потвърждение от българските киносалони.

В края на април започва мащабното турне "M72", което ще продължи и през 2024 г. Metallica ще започне обиколката си в Европа, през лятото ще прелети океана за поредица концерти в Северна Америка, през май 2024 г. отново ще се върне в Стария свят.

Във всеки от обявените градове, групата ще направи по два концверта с два различни сетлиста и различни съпорт банди. Сред тях са Architechts, Greta Van Fleet, Mammoth WVH, Ice Nine Kills, Pantera, Five Finger Death Punch и Volbeat.