САЩ биха обявили война на Мексико. Но не могат да победят.

Това обяви в интервю за "Първи канал" собственичката на технологичната компания Cognitive Technologies Олга Ускова - представена от медията като "руската Илон Мъск". В трейлър преди разговора за Ускова научаваме, че е влязла в предполагаемо престижен списък за най-влиятелните предприемачи в Русия за 2019 г. Във видео виждаме как жената представя пред публика някаква "кутия", "която е идентична на мозъците" на най-гениалните хора на Земята.

"Ако говорим за сегашната ситуация, която уверено можем да наречем "Трета световна война", тогава ключовите оръжия не са ядрените, а социалните бомби, оръжията за отмяна ("cancel")". 

Тя посочва, че ако някой иска да превземе страна, не би използвал ядрено оръжие, защото ще има ответна реакция. След това на практика описва как руснаците репресират населението в окупираните територии на Украйна.

"Караш хората да полудеят, правиш така, че да паднат на нивото на скотове, за да я предадат доброволно (територията си- бел. ред.), защото се срамуват от патриотизма си и от контрола на тази земя. Има разрив на лингвистично ниво, извършва се убийство на езика. Затова се извършва отмяна на езика във всичките републики, защото езикът е много важен".

В друга част от интервюто Ускова предупреждава, че войната ще продължи дълго, тъй като "не воюваме срещу Украйна, това е световна война". 

"Ние обитаваме много голяма и богата територия. Имаме ниска гъстота на населението, в момента протича революция - всички искат тази територия. Европа се нуждае от нея, защото не се справя много добре. Най-важното е, че САЩ се нуждае от нея. За САЩ въпросът опира до въглеводородите. Трябва да разберем, че не става въпрос за специалната военна операция - тя може да продължи, може да приключи. Поне в следващите 10 години около нас ще избухват огнища, 10 години активно ще се опитват да ни унищожат. Активно. И за тези 10 години трябва да начертаем такъв контур, че на всички да им стане ясно, че това е невъзможно."

Европа и САЩ могат само да завиждат на Русия

Ускова е опимист, защото "навсякъде е зле". Нещо повече - Европа и САЩ могат само да завиждат на икономическия просперитет в Русия.

"Ситуацията в Русия е по-добра, отколкото ситуацията в Европа. Икономическата обстановка в Русия е по-добра, отколкото в САЩ поради една проста причина: имаме ниска гъстота на населението и огромен ресурсен блок. Имаме отлично географско положение. Имаме силен генофонд - учени, изобретатели и т.н. На трето място - сформира се много мощна Източна коалиция. Преместването на изток не е лошо, хубаво е. Това включва целия Арабски свят, Китай, Африка. Това не е всичко - Латинска Америка, там са Бразилия, Аржентина, Парагвай, Уругвай и т.н."

Защо Америка не атакува Мексико?

Но "руската Илон Мъск" не е приключила с Америка:

"Американците са много загрижени за ситуацията по нашите граници, а не за тяхната граница с Мексико. Мексико, което се намира в състояние на воюващи наркокартели. Това е бедна страна, чиято престъпност прелива през границата. Защо не са загрижени за нея от гледна точка на нарушаването на правата на човека, убийствата, смъртните случаи и т. н.? Те старателно не допускат обсъждането на темата "война" на своя континент. Знаете ли защо? Защото не могат. Няма да се справят. Ако им се стовари на тях, няма да се справят. В момента печелят, защото са на друг континент."

"Ние сме поколение на герои. Синът ми е егоистичен"

После интервюиращата пита Ускова дали е възможно да се отгледа в Русия "поколение на герои".

"Разбира се. Искам да кажа, че аз и Вие сме част от поколение на герои. Защото четяхме за пионери герои. Зоя Космодемянская (партизанка и героиня на СССР, загинала през 1941 г., любим образ в съветското кино и литература-бел. ред.) ми бе модел за подражание. Представях си и аз като малка какво ще кажа на фашистите, как ще стоя с открити гърди. Въобразявах си такива неща. Ние сме поколение на герои".

Следващото поколение обаче е на "страхливци", твърди Ускова и признава отчасти вина за това.

"За съжаление, така възпитах детето си, той успя, слава Богу, да наследи някакви неща. Но той е много по-внимателен от мен и егоистичен, мисли само за удобството си. Това е резултат от начина, по който го възпитах. Това е следващото поколение."