Ръководството на ЦСКА-София отговори на публикации в спортни сайтове, според които Христо Стоичков вече не е сред акционерите в новата структура. Клубът ги опровергава - Камата остава с дял от 20 процента.

Както е известно, наскоро клубът от Борисовата градина направи промяна - Юлиян Инджов излезе от "Българска армия" като един от тримата акционери, а на негово място влезе Данаил Илиев, като шеф на новосъздадената фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

Той е в хазартния бизнес и е приближен до боса на спонсора на клуба Winbet Валтер Папазки. Самият Стоичков вече от дълго време е рекламно лице №1 на компанията.

Съобщението на ЦСКА-София:

"Във връзка със спекулативните новини в спортните издания бихме искали да внесем яснота: Христо Стоичков остава акционер в клуба с дял от 20%. Както изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов ясно обясни по време на последната ни пресконференция – в момента тече преструктуриране на клуба, а собствеността ще бъде разделена по следния начин: 40% - 40% - 20%. Заради въпросното преструктуриране, окончателните промени ще излязат в търговския регистър на по-късен етап. Никога на дневен ред не е било премахването на най-голямата легенда на ЦСКА в лицето на Христо Стоичков от акционерите на клуба.

А във връзка с всички „бомбастични“ заглавия, бихме искали да припомним част от публикацията ни от 07.02.23 г.:

Бихме искали да ви призовем да не вярвате сляпо на всяка информация, която се появи в публичното пространство, а да разчитате на официалните канали на клуба. Ръководството предприема всички възможни мерки, за да осъществи най-важните за ЦСКА цели. Призоваваме и журналистите за повече отговорност при боравенето с информация и цитирането на източници.
 
Вярваме, че уважението към собствената ви професия и самите вас го изисква."