Бордът на директорите на “Реал” (Мадрид) обяви, че подкрепя повдигнатото от испанската прокуратура обвинение за корупция срещу “Барселона” и “ще защитава своите интереси” в очертаващото се дело, съобщават световните агенции.

В петък Барса се сдоби с официално повдигнато обвинение, след като по-рано тази година стана ясно, че от “Камп ноу” са преведени 8,4 милиона евро на фирма на бившия вицепрезидент на съдийската комисия на футболната федерация Хосе Мария Енрике Негрейра.

Официалният предлог е, че става въпрос за услуга - изготвяне на видеа с анализи за тях и т.н. Това е ставало в периода 2001-2018 г. Твърди се обаче, че всъщност каталунците така си купували благоразположението на рефери.

Клубът, чрез своя президент Жоан Лапорта, чийто първи предстой като бос съвпада с периода, отрича вина и дори обяви, че приветства разследването.

“Реал” (Мадрид) проведе заседание на борда в неделя, за да обсъди въпроса, след като "провери сериозните обвинения".

„Реал” (Мадрид) иска да изрази най-голямата си загриженост по отношение на сериозността на фактите и отново заявява доверието си в правната система, пише в позицията на действащия испански шампион. - Клубът се съгласи, че в защита на законните си права ще се яви на процеса, когато той започне.“

Жоан Лапорта отговори моментално, като настоя, че клубът е „жертва на кампания“ за „накърняване на неговата чест“, като призова феновете да “запазят спокойствие“.