Фестивалът Hills of Rock в Пловдив се отлага за 2024 г., вместо да има компромисен вариант през тази година.

Това съобщава БНР, цитирайки компанията организатор на фестивала, община Пловдив и фондация „Пловдив 2019“.

Според националното радио тази година общинската фондация "Пловдив 2019" отпусна за най-големите фестивали в града по 170 000 лева.

Организаторите на рок фестивала обаче поискали 500 000 лева.

Само преди дни бе съобщено, че отпада софийската версия на мега събитието, което в последните години привлече някои от най-известните рок, метъл и др. групи и изпълнители. Сега явно съдбата му споделя и пловдивската версия на феста.

Иначе софийското събитие бе прекръстено на Sofia Solid и ще бъде на 29 юни с Amon Amarth и Kreator.

Ето какво написаха организаторите на феста:

"... Оказа (се) истинско предизвикателство да се осигури качествена музикална програма в настоящата икономическа обстановка, а ние от Fest Team не сме готови да жертваме качеството на нашия фестивал.

Ето защо стигнахме до заключението, че е най-добре да съсредоточим усилията си върху осигуряването на необходимата основа за стабилна приемственост на фестивала HILLS OF ROCK – PLOVDIV за догодина."

Според организаторите, от първото издание досега фестивалните издания в Пловдив събраха повече от 100 000 посетители.

"Всички тези хора Пловдив винаги е посрещал с гостоприемство и така фестивалният уикенд се превръща в спомен за цял живот - и със сигурност - в гвоздея на личната година на всеки фен.

Градът оживява и всяка година е практически невъзможно да се намерят места за настаняване поне месец преди началото на събитието. По данни от 2022, приходите от настаняване и туризъм в дните на фестивала достигат 8 милиона лева - горди сме, че Hills of Rock е не само неповторимо преживяване, а и катализатор на устойчиво развитие за туризма в Пловдив и областта."