Масови сблъсъци между футболни хулигани избухнаха по улиците на Неапол преди реванша от осминафиналите на Шампионската лига между “Наполи” и “Айнтрахт” (Франкфурт), завършил 3:0.

Привържениците на германския тим имаха забрана да присъстват заради сблъсъци във Франкфурт покрай първия двубой. Въпреки това стотици пристигнаха в южния град, където пък местните ги чакаха с готовност за нови ексцесии.

“Айнтрахт” спечели жалбата си срещу забраната, наложена от Италианското вътрешно министерство, но се отказа от полагащите му се билети и призова феновете си да не пътуват за Италия.

В часовете преди мача обаче автобуси, с които германците били превозвани до хотелите си, били атакувани с пиротехника от италианци.

Според ANSA, по улиците на Неапол били разположени около 800 полицейски служители. Те бяха атакувани с маси и столове в централните райони на Неапол, показват видеозаписи, публикувани в социалните мрежи, а полицейски автомобили бяха запален.

Има нанесени щети по улици, заведения, магазини, други сгради и т.н.

Три италиански отбора са на четвъртфиналите

Снощи станаха ясни и последните четвъртфиналисти в Шампионската лига - “Наполи” и “Реал” (Мадрид).

“Небесносините” биха с 3:0 “Айнтрахт”, така общият резултат е 5:0. На реванша реализираха Виктор Осимен (2) и Пьотър Зелински.

Така тимът се присъедини към “Милан” и “Интер”. Италия не бе имала три четвъртфиналисти в ШЛ от 2006 г. насам.

Останалите отбори в тази фаза са “Манчестър Сити”, “Челси”, “Байерн” (Мюнхен), “Бенфика” и “Реал” (Мадрид), който единствен брани честта на Испания.

Снощи “белите” не позволиха на “Ливърпул” дори да помисли за чудо - 1:0 (5:2 в първия мач). “Червените” започнаха добре, типично агресивно и можеха да открият резултата. Домакините обаче се справиха с този щурм и след това двубоят вървеше за тях. Карим Бензема отбеляза към края на срещата.

Жребият е в петък от 13 часа наше време.