Джани Инфантино беше преизбран за президент на ФИФА на 73-ия конгрес на централата в Кигали (Руанда). Това не е изненада, той беше единствен кандидат.

Швейцарецът с италиански паспорт обеща рекордни приходи от 11 милиарда долара в следващите 4 години и призова "да се играе повече футбол из целия свят".

"Невероятна чест и привилегия е да бъда преизбран, както и огромна отговорност. Обещавам да продължавам да служа на ФИФА и на футбола по света. На тези, които ме обичат и знам, че са много, и на тези, които ме мразят, искам да им кажа - обичам ви всичките", заяви емоционално 52-годишният мениджър.

Инфантино потвърди рекордните приходи на централата за последните 4 години, но обеща, че те ще се вдигат сериозно заради увеличението на отборите на Световните първенства за мъже и жени, както и създаването на Световно първенство с 32 клубни отбора.

"Приходите нараснаха до рекордните 7,5 милиарда долара съм 2022 година в период, който бе утежнен от COVID-19. Когато поех поста, резервът на ФИФА беше около милиард, сега е почти 4 милиарда", похвали се той.

Президентът заяви, че ФИФА ще продължи да следи системата на трансферите, за да се "подобри прозрачността".

"Трябва да подобрим правилата. Ще имаме дискусия, за да подобрим прозрачността на трансферните суми и заплатите", каза още Инфантино.