Наслаждавам се на Костадин Костадинов от момента, в който се появи на политическата сцена, направо му се радвам. Хайде, моля ви, не бърчете гнусливо носове. Този човек е толкова последователен, че нищо при него не може да те докара до ступор. Писна ми от изненади! То не беше Бойко Борисов, че Делян Пеевски, а после Корнелия Нинова, Румен Радев! Какво го мислехме, какво излезе. Няма да казвам какво съм го мислила, но всички видяхме какво излезе! При Костадинов тия номера ги няма – ясно е, че природата мнооого отдавна си почива (по Толстой) и дори хърка.

Само като прочетеш програмата на партията ще разбереш, че това са целеустремени, ангажирани хора. Не се занимават с подробности, но посоката е ясна. Е, вижда се също, че те не са много наясно с българската граматика, но някой да е подозирал, че Костадинов ще се заобиколи с дребни зубрачи?! И с какво, уважаеми, изпуснатите запетайки и пълни членове, ще попречат на голямата цел – връщане на България на геополитическата карта?! Или на обединението на българския народ с неговата армия?

В програмата на партията има и фундаментални открития, които сериозно ще подпомогнат българската икономика. Като това, например, че светът не е само САЩ и Европейският съюз – добре ще е да се обърнем към огромните пазари на Русия, Азия и Африка. Искам и аз да дам своя принос, защото идеята е печеливша. Като начало в завладяването на тези пазари, да се опитаме на шитнем малко египетска мащерка, внесена обилно в страната ни, по сергиите на Кайро, например. После да направим дъмпинг на цените на чесъна, като реекспортираме китайски чесън в някоя от многомилионните провинции на Китай, като същевременно „максимално се възползваме от свободата на движение на стоки и ресурси в ЕС“.

Не казвам, че благосъстоянието ни на мига ще скочи, но си мисля, че е добро начало.

Освен това, партията разглежда Република Северна Македония като втора българска държава на Балканския п-ов и естествената цел е обединяването им в една държава с България. Така ще се появи най-голямата и силна държава в Югоизточна Европа. Мисля си, че засега не трябва да съобщаваме тази новина на братята македонци, тъй като може да не ни разберат правилно. Веднага след това партия Възраждане ще се захване с превръщането на българското население в един силен, достоен и разумен народ. Допускам, че за постигането на тази цел ще допринесе и „завръщането на великите български умове и изобретатели“.

Всъщност, един от най-силните моменти в позицията на Костадин Костадинов е, че той много мрази когато ситуацията е унизителна и срамна за България. Като споменах сила, искам да споделя нещо, което е доста лично, но както се разбра от мотивите за антинаградата „Big Brother“, която Възраждане получи заради публикуване на ЕГН на над 800 български граждани, с цел да бъдат стигматизирани и обявени за шпиони, както обясни адвокат Александър Кашъмов, това с „личното“ е доста дребнаво. Та да продължа мисълта си – много ми е приятно да гледам една снимка на Костадинов, където той е по бански. Причините са следните: първо, тази снимка, така да се каже, чупи „на клеветата отровния зъб“, че главата на господин Костадинов е по-широка от раменете му (не отричайте, чувала съм да го казвате) и второ: ясно е, че този човек нищо не крие, той е това, което си мислите.

А какво ще кажете за референдума за запазване на българския лев? Както се разбра, дори синът на Костадин Костадинов се включи с плам в защита на тази идея. Всичко около агитацията и акцията на младия Костадинов бе подробно разказано от таткото. После се разбра, че това всъщност е свободно съчинение, празни приказки, но някой да е очаквал нещо различно? Дааа, както е казал класикът (усмивка!): „Природата не обещава нищо“.

----------------

П.П. Преди време един руснак обясни в мрежата каква е разликата между презерватив и капут: презервативът е еднократен контрацептив, капутът – постоянна, за цял живот, черта на характера. Убедена съм, че ако преди петдесетина години бяха раздавали безплатно от първото, сега около нас щеше да има по-малко от второто. Не знам защо се сетих за това.