"Днешният драматичен каскетурен театър е съпоставим с пръскачките пред парламента."

Така журналистите от разследващия сайт BIRD коментираха във фейсбук пост днешната прокурорска пресконференция начело с Иван Гешев и заместника му - шефът на следствието Борислав Сарафов. На нея, с откъслечни записи от разговори, от обвинението направиха внушението за нерегламентирани връзки между бизнесмени, магистрати, лица от крими контингента, политици и журналистите от BIRD Атанас Чобанов и Димитър Стоянов.

"Днешният драматичен каскетурен театър е съпоставим с пръскачките пред парламента, но не се чу нищо конкретно за разкритията от тази статия, която обиколи света. И която според нас е ключът към несвързаните брътвежи на Гешев и Ко", пишат от разследващия сайт и прилагат свой материал, озаглавен "Ружа Игнатова била убита по поръчка на Таки. Шефът на отдел "Убийства" работел за него".

"Все пак стана ясно, че обезвреждането на хората на Таки и по-конкретно на шефа на отдел "Убийства" в ГДНП Михаил Наумов не е на дневен ред, по-скоро обратното", допълват оттам, визирайки посоченото в материала, че Наумов е опъвал чадър над Христофорос Аманатидис.

"За малко, но ни разкриха, д€@! Нищо, ние паднахме, но братята американци ще довършат делото."

Така се пошегува в личния си профил Чобанов, прилагайки колаж, на който са той, Стоянов и колегите Веселин Дремджиев и Боби Ваклинов, също споменати в днешната прокурорска изява, визирайки намеците за намеса на американското посолство у нас.