Ланс Редик, известен с ролите си в телевизионните сериали "Наркомрежа", (The Wire)  "Експериментът" и "Бош", почина на 60 години в дома си в Лос Анджелис, съобщиха световните агенции.

Неговия юридически представител Джеймс Хорнщайн потвърди пред в. "Лос Анджелис таймс", че актьорът е починал в петък сутринта в дома си от естествена смърт. 

Актьорът, който е роден на 7 юни 1962 г., е най-известен като Седрик Даниълс в криминалната драма "Наркомрежа" и Филип Бройлс в научнофантастичния сериал "Експериментът". Участвал е също в телевизионните продукции "Изгубени", "Оз", "Корпорация" и "Заразно зло", както и във филмовата поредица "Джон Уик", включително в предстоящия "Джон Уик: Глава 4", в ролята на Харон.

Номиниран е за награда на Гилдията на екранните актьори през 2021 г. с актьорския състав на филма "Една нощ в Маями" на Реджина Кинг.

Преди смъртта си Редик се готвеше за няколко предстоящи проекта, сред които спинофът на "Джон Уик", "Балерина" и адаптацията на поредицата на Дисни плюс "Пърси Джаксън и олимпийците".

Ланс Редик оставя съпругата си Стефани Редик, за която се жени през 2011 г., и децата си Ивон Никол Редик и Кристофър Редик.