Да запознаем Нидерландия и Германия със "Сармат".

Това обяви руският телевизионен водещ Владимир Соловьов по време на монолог в предаването си по "Россия 1". Поводът за яростта на пропагандиста е решението на Международния наказателен съд да издаде заповед за арест на Владимир Путин.

"Трябва да има удар и този глупак, германският министър на правосъдието, трябва да се "запознае" със "Сармат". Всеки един от тези дегенерати, които си мислят, че им е позволено да вършат това, което направиха, трябва да отговарят. Затова не само трябва да бъде издадена заповед за арест, но спецслужбите трябва да бъдат инструктирани да ги реализират. В която и страна да се крият. Това биха казали американците. Ако трябва да изпратим сили в Нидерландия за тази цел, тогава трябва да изпратим войски в Нидерландия. Не ми пука, че е страна на НАТО. Те показват, че искат да отидат докрай. Те не са първите в Европа, които са отивали докрай. Ако искате да събудите руската мечка, ще я събудите."

В този момент се намесва главната редакторка на RT Маргарита Симонян, която е гост в студиото.

"Мечката се буди през пролетта, Володя, както знаеш", припомни тя.

Соловьов продължава да разяснява метафората.

"Да и тя ще е гладна през пролетта и ще разкъса вашата изнежена кожа. Нито едно копеле не бива да смее да се изправя срещу нашата страна и нашия лидер, особено с такива подли изявления. Нито едно копеле. Трябва да се боят. И няма значение кой е - дали е страдащият от деменция временен ръководител на западна държава от другата страна на океана или германски задници, които са забравили какво е руският ботуш да стъпва на врата на германския нацист.

Водещият признава, че битката ще бъде трудна, но Русия ще триумфира, защото "нашата воля е по-голяма, защото нашата кауза е праведна".

"И победата ще бъде за нас. А това, което направихте, е да покажете, че няма да се водят преговори с вас, никога. До вашето унищожение! Докато не започнете да скимтите за мир!"