"Интер" (Маями) може да предложи на Лионел Меси дял в клуба, за да го склони да заиграе за отбора в Мейджър лигата на САЩ, съобщава каталунската медия Cadena SER.

Целта на клуба е да подпише с Меси преди сезон 2025 - годината, в която новият му стадион ще бъде открит. Собственост на "Интер" (Маями) е бизнес група, начело на която е Дейвид Бекъм. Старши треньор пък е бившият му съотборник в "Манчестър Юнайтед" Фил Невил. 

Поради типичния за щатските отборни спортове в професионалните лиги таван на заплатите в МЛС, "Интер" няма да може да плаща на Меси възнаграждението, което той прибира в ПСЖ. И точно в тази връзка обмисля да му предложи пет процента от акциите на клуба.

Договорът на аржентинеца с парижани е до края на сезона. Френският шампион води преговори със звездата за нов контракт след Световното в Катар, но засега без успех. Напоследък усилено започна да се говори, че Лео може да се върне в "Барселона" като "свободен агент".

Той и баща му са "стоплили" отношенията с президента на Барса Жоан Лапорта, а треньорът е приятел на Меси и негов бивш съотборник. Заплатата на аса и тук може да се окаже казус, освен ако е склонен на голям компромис. Финансовото състояние на "блаугранас" е лошо, а в Ла Лига също има таван на харчовете.

През лятото "Барселона" трябва да продаде футболисти за над 200 милиона евро, ако иска да вземе нови.

Лансира се и версия, че Меси може да последва големия си съперник Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия. Според писания на западни медии, №10 е получил умопомрачителна оферта за над 200 милиона евро. Баща му Хорхе, който е и негов агент, вече два пъти е посетил страната.