Златан Ибрахимович заяви, че иска да играе на Европейското първенство в Германия през следващата година. Тогава той трябва да бъде на 42-годишна възраст и това би го превърнало в най-възрастния футболист на европейски финали.

41-годишният нападател получи повиквателна от селекционера на Швеция Яне Андерсон за квалификациите срещу Белгия (24 март) и Азербайджан (27 март).

Наскоро той отбеляза от дузпа за "Милан" и на 41 г. и 166 дни стана най-възрастният футболист, който се разписва в двубой от италианския футболен елит. Подобри постижение на Алесандро Костакурта, друг "миланист".

"На моята възраст не мога да мисля за бъдещето, но мисля за настоящето. Въпреки че аз съм миналото, настоящето и бъдещето", коментира в типичния си маниер ветеранът на пресконференция на "Трите корони".

"Ако се чувствам добре и съм избран от селекционера, ще помогна - на него, на отбора и на страната. Ще дам най-доброто", обеща Ибрахимович.

При положение, че се появи в игра в предстоящите две квалификации, той ще подобри и рекорда за най-възрастен футболист на тази фаза на надпреварата, който се държи от италианския вратар Дино Дзоф.

Ако играе на финалите през 2024 г., той ще задмине унгарския вратар Габор Кирали, който игра на Евро 2016, след като бе навършил 40 г.