"Литекс" изненадващо отмени лагера си в Гърция. "Оранжевите" трябваше да се готвят в южната ни съседка от утре до края на месеца. Ловчанлии предпочетоха да проведат втория етап от зимната си подготовка в Брестник, където ще бъдат настанени на базата на хотел "Беркут". Тимът заминава утре в 9 часа сутринта. Красимир Балъков ще вземе група от 27 футболисти.

Клуб Z научи, че причина за решението е липсата на осигурени контроли срещу местни съперници в Солун, където трябваше да отседне "Литекс".  За разлика от българското първенство, по това време на годината гръцкото не спира и местите отбори няма как да го загърбят, за да играят приятелски мачове. В същото време там няма толкова чуждестранни отбори на подготовка, колкото пребивават в Турция, примерно.

Тръгнаха зловреди слухове, че Гриша Ганчев спрял отбора за сбора в Солун заради политическия натиск, който му се оказва напоследък. Те обаче не отговарят на истината. 

До този момент няма други нови футболисти, освен привлечените още в началото на подготовката колумбийски защитник Рафаел Перес и Илия Мунин, който напусна "Берое".

По време на лагера си в Пловдив "оранжевите" ще изиграят три контроли. Първата е на 23 януари от 11 часа срещу "Локомотив" (Пловдив), а освен това са планирани проверки и с други български клубове на 26-и и 28 януари. Съперниците за тях все още се уточняват. На 31 януари Литекс ще пътува за Благоевград за мач срещу местния "Пирин". Последният етап от подготовката на "Литекс" ще бъде в турския курорт Анталия през февруари.