Трима от ранените при масовия бой в Казанлък са в изключително тежко състояние, с травми, несъвместими с живота. Това обявиха на брифинг от полицията и прокуратурата днес, цитиран от Нова тв.

Към този момент общо петима души са с опасност за живота.

Както и Клуб Z писа, два клана се сбиха с подръчни средства - брадви, мотики, кирки и пр., на пазара в града. Те са от съседни села, а инцидентът настава, когато и двете фамилии отивали да свидетелстват по дело за бит "зет" от едната.

Един мъж на 37 г. загина на място.

Днес прокурор Атанасов уточни, че в сбиването са участвали 30 души. 19 души са били задържани, а 14 от тях са криминално проявени.

На петима души, сред които жена и непълнолетен гражданин, е повдигнато обвинение за убийството на един от участниците в боя. Със сигурност ще има и други обвинени, закани се прокурор Атанасов.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщи директорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов. По думите му участниците в боя предварително и целенасочено са се подготвили за него.

Интересно е, че при предишни конфронтации между двата рода кметът на Павел баня е бил медиатор между тях.

Прпомняме, че сутринта и вътрешният министър Иван Демерджиев коментира слуая пред бТВ. Ето какво каза той:

„Години наред държавата, вместо на интегрира тези хора, тя ги маргинализира и превърна в машини за гласуване. Заради това полицията беше принудена години наред да си затваря очите пред техните постъпки и престъпления.

Това не е първият случай – такива имаше с огнестрелни оръжия в Рогош и Нова Загора. Полицията многократно е предотвратявала сблъсъци между хората в Казанлък през последните месеци."