Шефът на "Вагнер" Евгений Пригожин се готви да ограничи операциите на частната си военна компания в Украйна, съобщава "Блумбърг", цитирайки запознати източници. Това се случва, след като руското военно командване забрани набирането на затворници в частната военна компания и ограничи доставките на боеприпаси.

Наемниците от "Вагнер" все още не са успели да превземат основната си цел - град Бахмут. Завладяването на източната част на града стана с цената на хиляди жертви.

Според източниците Пригожин планира отново да се съсредоточи върху Африка.

Върховното командване успяло да посее съмнения у Путин относно прехвалената военна мощ на "Вагнер", твърдейки, че резултатите на частната войска са постигнати чрез използването на вълни от "затворнически войски", изпратени на смърт, твърдят лица с връзки в Кремъл и специалните служби.

В момента няма индикации, че Пригожин преразпределя войските си към Африка, но източниците, запознати със ситуацията, твърдят пред "Блумбърг", че операциите там вероятно ще привлекат повече вниманието му в бъдеще, тъй като ситуацията в Украйна става по-трудна за неговите наемници.