"Барселона" е изправен пред изваждане от Шампионската лига и другите турнири на УЕФА, ако централата открие вина в "блаугранас" заради скандала с бившия съдийски шеф Хосе Мария Енрикес Негрейра, на фирмата на когото са платени 7,3 милиона евро от 2001-ва до 2018 г. 

УЕФА обяви, че започва да разследва случая, нашумял като "Негрейра" в Испания, където с него се занимава прокуратурата, а всеки ден излизат пикантни подробности. Най-общо казано, твърди се, че 18 години от Барса са си купували съдийски комфорт. Клубът отрича вина, твърдейки, че ставало въпрос за стандартни услуги.

Правилата на Шампионската лига, които са в сила от април 2007 г., позволяват на УЕФА да лиши отбори от надпреварата за един сезон, ако са участвали в уреждане на мачове. В случая може да става въпрос за друго, но то пак попада в графата за "честната игра".

Прокуратурата в Испания официално обвини "Барселона" в корупция и фалшифициране на документи. Следствието ще реши дали това ще доведе до повдигане на обвинения.

Все още не са публикувани доказателства, че съдиите преднамерено са повлияли на изхода на мачове. На "Камп Ноу" твърдят, че клубът е плащал за технически доклади на съдиите, но никога не се е опитвала да повлияе на техните решения.

"Барселона" има преднина от 12 точки в испанското първенство и със сигурност ще се класира за следващия сезон в Шампионската лига. Грандът изпитва финансови затруднения от началото на COVID кризата.