Задържан е непълнолетен младеж, подал сигнал за поставено взривно устройство в сградата на училище в Пазарджик.

На фона на вълната, която залива училища из цялата страна, преди три дни на тел. 112 бил получен анонимен сигнал за бомба в сградата на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик. Екипи на полицията незабавно са пристигнали на място и била извършена евакуация, съобщава бТВ.

Направена била проверка на всички помещения в сградата и взривно устройство не е открито.

Вместо това била установена самоличността на подателя - 16-годишен младеж, ученик в гимназията. По случая е образувана преписка, а материалите по нея са докладвани на прокуратурата. С непълнолетния работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Вчера МВР вече съобщи, че седмокласник от Сливен и петокласнички от Нова Загора са задържани за подаване на сигнали за бомби в училище.

Едното е съобщение, подадено на тел. 112 за учебно заведение в град Нова Загора, другият сигнал е получен чрез SMS до преподавател в сливенско училище.

В Сливен сигналът е подаден от ученик в 7. клас, а в Нова Загора – от четири момичета, ученички в 5. клас. Пред органите на реда те са обяснили постъпката си с нежеланието си да посещават учебните занятия.