Без изненада: "Възраждане" няма да подкрепи никого другиго за съставяне на правителство освен себе си.

Заявката даде лидерът на партията Костадин Костадинов в ефира на Нова тв. А без изненада - защото такава бе позицията ѝ и в предходния парламент. А днес Костадинов я надгради: ще ходим на избори докато "Възраждане" не стане първа политическа сила.

"Единственото правителство, което "Възраждане" ще подкрепи, е с мандата на "Възраждане". Не очаквайте промяна", заяви той.

В България имало две формации, смята той - неговата и всички останали. "Другите нямат различие помежду си".

Партията му била готова да предложи правителство, разбира се, собствено.

- С този резултат няма как - парираха го водещите.

"Ми значи на следващите избори. Ние непрекъснато отваряме очите на хората, все повече и повече" - смята за партията си Костадинов, отчитайки 150 000 гласа отгоре.

Той заподозря, че ГЕРБ ще подкрепи "Продължаваме промяната"-"Демократична България" - под натиск от американското посолство.

Костадинов харесвал и работата на служебното правителство, което е против помощ за Украйна, се разбра от думите му. "Как може да ме смущава конституцията?!", попита, визирайки липсата на редовен кабинет.

Скандал в ефира

Малко по-късно Костадинов се включи и в ефира на БНТ. И покрай говоренето на същите работи, репортерът го попита защо от партията му гонят журналисти, в частност - Цвета (Флора) Стратиева, от събитията си. Както Клуб Z писа малко по-рано през деня, популярната влогърка и водещ в националната телевизия, е била изпратена на закриването на кампанията на партията и изгонена с обиди и заплахи, в т.ч. от лидера. От "Възраждане" отказваха коментар до днес.

Та, според Костадинов Стратиева "лъже, манипулира, пропагандира, защото има национален ефир - няма правото да представлява медия, да нарича себе си журналист.

"Това, че някой нарича себе си журналист, не му дава правото да лъже!" - изригна в живото на БНТ Костадинов.

Но така и не се разбра какво според него е лъгала, манипулирала и прочее репортерката.

В студиото реагира журналистът от "Дарик" Константин Вълков, като определи като недопустимо поведението на лидера на "Възраждане". А Асен Генов, също гост, директно обяви:

"Въпросът е кой лъже. Казвате, че ще пращаме войници в Украйна, лъжа! Няма тайова решение. Каналът ви в YouTube се финансира с долари...

- Кой сте вие, представете се!? - поиска да узнае дистанционно включеният партиен лидер.

- Асен Генов.

И последва не особено искрен бурен смях от страна на Костадинов. Който обяви, че каналът получавал 50-60 долара на месец. Генов обаче опонира, че са 500-600 долара. И последва:

- Нека да кажем, че са 3000. Вие какво сте получили от "Америка за България", защото аз знам!

- Нула. И това е проверимо - отвърна Генов и предложи двамата да се срещнат в съда за това твърдение.

- Да попитам привържениците на еврото защо получават заплатите в левове - реши да нанесе удар напосоки Костадинов.

А после се нахвърли на БНТ за избора на гости в студиото - на ниво детска градина.