Двама старши треньори на водещи клубове в Англия бяха уволнени в един ден - Брендън Роджърс на “Лестър” и Греъм Потър на “Челси”. И двата хода бяха очаквани, по-скоро беше въпрос на време.

“Лестър”, който е предпоследен и се бори за оцеляване, обяви в ранния следобед в неделя, че разделя по взаимно съгласие с Роджърс. Той изкара четири години на "Кингс Пауър Стейдиъм".

Помощник треньорът Крис Дейвис и кондиционният специалист Глен Дрискол също се разделят с клуба. Временни мениджъри ще бъдат Адам Садлър и Майк Стоуел.

"Някои от най-щастливите футболни мигове в историята ни са свързани с Брендън и неговите постижения доказват, че престоят му в “Лестър” е бил успешен. Ще му бъдем вечно благодарни за това - коментира клубният президент Айяват Сриваданапраба. - През този сезон обаче резултатите са под очакванията ни. Желаното от нас подобрение не се вижда и 10 кръга преди края на сезона бордът на директорите бе принуден да погледне към алтернативи".

Късно снощи “Челси” пък отпрати Греъм Потър. Той бе освободен 24 часа след домакинската загуба с 0:2 от “Астън Вила”, оставила "сините" във втората половина на класирането във Висшата лига. 

Веднага се заговори, че кандидат №1 за поста е Юлиан Нагелсман, който пък преди дни бе уволнен от “Байерн” (Мюнхен) и заменен от… Томас Тухел, мениджър на “Челси” допреди месеци.

Временно отбора ще води Бруно Салтор, досега част от щаба на Потър. Той ще бъде третият наставник на тима този сезон, макар и временен.

Греъм Потър се задържа на “Стамфорд Бридж” едва за 31 мача, в които тимът постигна само 12 победи, като пет от тях дойдоха в първите му шест двулоя. Въпреки това лондончани ще играят на четвъртфиналите в Шампионската лига, където техен съперник е актуалният носител на трофея “Реал” (Мадрид).