“Челси” и “Бенфика” са първите четвъртфиналисти в Шампионската лига. Снощи и двата тима прескочиха първата елиминационна фаза, като лисабонският отбор си бе осигурил класирането още в първата среща.

Много по-интересно бе в Лондон, където изпитващият огромни трудности във Висшата лига “Челси” прие “Борусия” след 0:1 в Дортмунд миналия месец.

“Сините” спечелиха с 2:0 с голове на Рахим Стърлинг в 43-тата и Кай Хаверц от дузпа в 53-тата. Ключов момент се оказа 11-метровият удар.

Гостите останаха недоволни първо от решението на съдията Дани Макели, взето за игра с ръка на защитник. Хаверц уцели греда и топката бе изчистена, но изпълнението бе повторено заради това, че играчи на “Борусия” навлязоха в наказателното поле преди отправянето на удара.

От втория опит германецът реализира - 2:0 в същия ъгъл.

“Челси” спечели втори мач поред във всички турнири, така даде глътка въздух на своя треньор Греъм Потър, под ръководството на когото тимът се представя много слабо дотук. И предвид поредната мултимилионна селекция за над 300 милиона паунда.

“Борусия” имаше шанс поне да опита да вкара мача в продължения, но не успя да реализира и едно от няколкото добри ситуации. Най-добрата се откри пред британеца Джъд Белингам, изпратил от няколко метра топката в аут.

По същото време “Бенфика” победи “Брюж” за втори път - 5:1 (2:0 в Белгия). Два от головете на ст. “Луш” реализира Гонсало Рамош, който нашумя на Световното в Катар.

Тази вечер осминафиналните реванши продължават. “Байерн” (Мюнхен) приема “Пари Сен Жермен” и има предимство от 1:0, като поредният опит на френския гранд да се окичи с европейска слава може да приключи още днес.

Парижани гостуват без Неймар, който е контузен до края на сезона.

Интересно ще бъде и в Лондон, където един сред “Тотнъм” и “Милан” ще отпадне. Италианският шампион има аванс от 1:0.