"Ал Хилал", който заема четвърто място в първенството на Саудитска Арабия, е готов да даде годишна заплата от над 400 милиона евро на Лионел Меси, съобщи журналистът Фабрицио Романо във Фейсбук.

Ако е истина, а Романо почти винаги разполага с точната информация, това означава около два пъти над парите, които получава Кристиано Роналдо в "Ал Насър".

За интереса на "Ал Хилал" към Меси се говори още от края на Световното в Катар. Неговият баща, който му е и мениджър, посети страната няколко пъти.

Според италианеца обаче Меси предпочита да остане в Европа, но никъде няма да може да печели дори приблизително толкова, колкото в Саудитска Арабия. Заплатата на Лео в "Пари Сен Жермен" е приблизително 30 млн. евро на година.

Договорът на мегазвездата с ПСЖ изтича в края на сезона и на този етап няма изгледи, че ще бъде подновен, напротив - много по-вероятно е той да си тръгне като свободен агент. Онзи ден и в. "Екип" написа, че Меси е по-близо до изхода на "Парк де Пренс", отколкото до преподписване. Беше освиркан при загубата от "Олимпик" (Лион) миналия уикенд.

Преди и по време на Мондиала в Катар се твърдеше, че той ще остане в Париж поне още година, но явно не може да се разбере с шефовете на клуба. Според "Екип", те искат от аржентинеца да намали заплатата си с 25 процента.

Голямото желание на Лео Меси е да се завърне в "Барселона", но за да стане това много вероятно е и в този случай да е готов да получава по-малко. Вицепрезидент на клуба потвърди, че №10 винаги е добре дошъл обратно, а информациите сочат, че той и баща му са изчистили противоречията с президента Жоан Лапорта.

Офертата от Саудитска Арабия може да излезе на дневен ред, ако Меси не се споразумее с "Барселона" и остане без отбор в Европа. Към него интерес има и от американския "Интер Маями", шеф и съсобственик на който е Дейвид Бекъм.