Докато всички чакаме отговора на "вечния въпрос" - ще има ли правителство или не, новата трета политическа сила в България прилага най-иновативните подходи в общуването с журналисти - обиди, заплахи и гонене от събития. 

Гостува ни Емилия Милчева, журналистка от "Дойче Веле", която беше под прицела на "Възраждане" и симпатизантите на Костадинов след свой репортаж за събиращите подписки за референдума на партията.

Други две репортерки - Ралица Фичева от "Дневник" и Флора Стратиева от БНТ - пък бяха изгонени от пресконференция на "Възраждане" от самия Костадинов. Според нея това не са емоционални изблици.

"Това не е случайно - то е тактика. Това са познати методи от една фашизоидна практика. Част е от една по-дълбока стратегия. Елиминирайки неудобните журналисти, посланието е  - "Не им вярвайте, те ви лъжат, ние ви говорим истината", отбеляза Милчева.

Защо партиите имат вече все по-малко нужда от журналистите? От Костадинов ли започна това отношение към медиите, или други политици му "подложиха" през последното десетилетие?

Иска ли обществото ни да види репортерите смачкани и унизени, неспособни да си вършат работата? Какви са симпатизантите на "Възраждане" и удари ли партията своя "таван" на последния вот - или просто няма такъв?

Отговорът на тези и други въпроси гледайте в новия, 119-ти епизод на Z-Каст:

Слушайте Z-Каст и в платформите SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.