Склонен съм да приема извинение за думите на Бойко Борисов, че съм убиец. Да направи анализ и ще приема, че е подведен.

Това коментира служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков в петък по Нова нюз.

Поводът - последното интервю на лидера на ГЕРБ в края на предизборната кампания, дадено пред бТВ, в което той рязко атакува Шишков, тъй като в същия ден преди седмица стана ясно, че европрокуратурата започва проверка за реденето на жълтите павета, за качеството на което министърът многократно е сигнализирал:

"Някой е редил жълти павета - да го вкарат в затвора. Ние сме дали рамката, аз не съм редил паветата", допълни Борисов.

След което със силно раздразнен тон обяви, че министърът е убиец:

"Какъв беше Шишков преди да стане министър? Убиец", каза Борисов, визирайки факта, че Иван Шишков беше главен архитект на район "Триадица" в София, когато пред болница "Св. Иван Рилски" от токов удар загина младо момче.

Заради последващите ден за размисъл и изборен ден коментар от министъра тогава нямаше.

"Имам три месеца да реша дали да заведа дело."

Това каза той днес. Като даде срок на Борисов да се запознае по-детайлно със случая и да му се извини.

"Ще призова, за да придобие това нормални измерения, от които напълно излезе, най-добре е да направи лидерът на ГЕРБ една вътрешна проверка и да разбере до каква степен са го подвели. Това, което той е изрекъл, е анализ на негови съратници. Нека да провери. Ако направи анализ, ще разбере, че е подведен", добави той.

"На мястото на токовия удар е имало преместени от Столичната община кабел и светофар, незаконно строителство и ремонт на инфраструктурата, а шахтите не отговаряха на нормите", обясни още Шишков.

Борисов обаче вече е избран за депутат и ако не се откаже (а той твърди, че ще наруши практиката си и ще седне този път на депутатските банки), Шишков няма да има особена възможност да реализира евентуално свое намерение да съди лидера на ГЕРБ за обида.